Skip to main content

Forfatter

Kristin

Jeg har ME og søker etter behandler med driftsavtale som praktiserer KAT. Det er ikke enkelt. Hos Helfos informasjonsenhet Velg behandlingssted får jeg oppgitt at ”kognitiv atferdsterapi” ikke er et søkeord hos dem.

Dermed er listene, om ikke endeløse, så lange for den som søker etter behandlere som praktiserer kognitiv terapi. Hittil har jeg vært i kontakt med over 50 behandlere i Oslo, Bærum og Asker hvorav mindre enn 5 oppgir at de praktiserer dette. Og selvsagt, fulle ventelister over alt. Det nærmeste jeg kom var 7-8 måneders ventetid.

Og selvsagt, fulle ventelister over alt. Det nærmeste jeg kom var 7-8 måneders ventetid.

Jeg forstår ikke hvorfor behandlere som praktiserer kognitiv adferdsterapi er så godt gjemt? Dette er etter hva jeg har forstått en behandlingsform en god del ME-pasienter har nytte av, men som jeg finner svært få med driftsavtale som praktiserer. Man kan selvsagt betale det hvite ut av øyet for privatpraktiserende uten hjemmel men med år med sykdom, hus- og studielån, begrenser det seg. Og det må være mange som er dårligere stilt enn meg. Jeg skulle ønske det var mer offentlig fokus på min gruppe og behandlingsmuligheter eller mangel på sådan.  Jeg skulle gjerne på en god dag hørt hva NFKT mener om saken.

I dag fikk jeg et nytt håp da det har kommet meg for øret at Bærum kommune har et Senter for mestring og forebygging (SEMFO) som har kurs i belastningsmestring (KiB). KAT er en del av dette.  På grunn av stor pågang er det usikkert når jeg får delta, men det er bekreftet at jeg er spot on som kursdeltaker. Enn så lenge lever jeg i håpet om at ME-folket snart skal får bedre dager.