Skip to main content

Forfatter

Jeg trives stort sett på hoteller. Jeg reiser en del og har alltid betraktet dem som en form for hjem. De fleste har vært enkle, noen overdådige, noen klassiske, andre moderne. Mange anonyme, enkelte med særpreg. Noen med utsikt til noe vakkert, andre med utsikt til bakgården. Det viktigste har vært en god seng, leselys, et skrivebord og stillhet. Nå har Tidsskrift for Kognitiv Terapi lagt seg inn på sitt eget webhotell som det heter i den digitale verden. La oss håpe at det kommer til å trives der.

Noe av det jeg liker med å bo på hotell er anonymiteten. Jeg trenger ikke å snakke med noen om jeg ikke vil. Jeg kan sitte i lobbyen eller baren og bare betrakte omgivelsene for så å trekke meg tilbake når det passer. Her håper jeg den digitale utgaven av tidsskriftet ikke legger seg på samme linje. Som redaktør vil jeg jo ikke at det skal leve en anonym tilværelse. Her i ligger også noe av det nye. Fra å være et tidsskrift for medlemmer av NFKT vil det fra nå av bli tilgjengelig for alle. Open Access på stammespråket.  Det forplikter. I langt større grad vil tidsskriftet bli et ansikt utad, ikke bare et tidsskrift for foreningens medlemmer.

I papirutgave hadde vi et opplag på i snitt 1200. Det er høyt til å være tidsskrift i Norge. Medlemmer av foreningen fikk det tilsendt i posten; enkelte institusjoner og foreninger abonnerte også på det. Fra nå av må tidsskriftet oppsøkes aktivt av den som ønsker å lese det. Det må avleses på digitale medier.  Det har både fordeler og ulemper.

Velkommen til nytt digitalt tidsskrift.

Før denne utgivelsen har jeg vært i kontakt med ulike fagmiljøer innenfor kognitiv atferdsterapi. Det er med stor glede vi kan presentere bidrag fra ACT, Metakognitiv terapi, Skjematerapi og tradisjonell KAT i samme tidsskrift. Vi har også åpnet opp for noen faste bloggere, og vi håper å få faste bidrag fra forskningsmiljøet, bokanmeldelser, erfaringer fra praksis og gjerne reiseskildringer med tilknytning til faget.

Vi vil i tiden som kommer også legge ut en del stoff fra tidligere utgaver av tidsskriftet. Det er tidvis etterspørsel etter eldre artikler og ved å legge dem ut i den digitale utgaven blir de søkbare på nettet. Dette arbeidet kommer til å skje gradvis.

Vi vil i tiden som kommer også legge ut en del stoff fra tidligere utgaver av tidsskriftet.

For de av dere som kjenner meg fra tidligere utgivelser, og som synes jeg har vært for synlig, er målet å bli mer redaktør, mindre aktør. Så langt har det siste vært en nødvendighet. Det er relativt ensomt her i redaksjonen.  Men jeg kommer nok til å henge ved tastaturet og bidra med mitt. Noe skal man jo holde på når man sitter på sitt hotellrom med utsikt til en bakgård.